Как да изберем мъжки костюм?

Сватбени Костюми, Сватбена МодаИзвестно е, че модата при мъжките костюми се мени и не бива да се заблуждавате от тезата, че “костюмът е вечна класика”, затова Ви предлагаме да изберете актуален модел на костюм. Висококачествената фина вълна е най-добрият избор за всеки сезон, като може да е съчетана с коприна или кашмир. Но пък памукът и ленът са най-подходящи за летни костюми.

Избягвайте комбинации с полиестер, защото не са комфортни за тялото и има риск да изглеждате в евтин костюм. Най-важното при избора на мъжки костюм е сакото, защото оформя основната визия и не забравяйте непременно да го пробвате.

Яката на сакото, трябва да ляга плътно по задната част на врата и да позволява яката на ризата да се вижда. Ръкавите пък, трябва да разкриват най-много сантиметър от маншета на ризата. Също така изберете актуални модели на панталони от линията “slim fit”, защото те са с по-плитка талия и силно обран крачол, който може да е по-къс.

Най-важното е кройката на панталона да оформя добре тялото, но ако се насочите към класическата “modern fit ” линия, крачолът трябва да образува елегантна чупка над обувката.

Купуването отделно на сако и панталон ще Ви даде по-голям избор в размерите и е подходящо, ако сте с нестандартна фигура. Сако и панталон в различни цветове може да стои артистично и разчупено, но подсказва, че не сте се справили успешно с избора на костюм.

Ако няма да слагате вратовръзка, изберете риза с по-твърда яка, която стои плътно около врата и не губи своята форма. Актуалните модели на ризи са с втален силует, с издължен ръкав и баста отпред и отзад.

Сватбени КостюмиАко Ви минава през ума да отидете на бал без вратовръзка, с разкопчана риза, не е проява на добър стил и вкус.Когато избирате вратовръзка се съобразете с факта, че идеалната и дължина е един пръст над колана, а ширината и трябва бъде, колкото е ширината на реверите.

Материята на вратовръзката също е важна – луксозните, естествени тъкани стоят по-добре, а жакардовите например могат да са много ефектни, дори без да са цветни.Тоалетът Ви, трябва да съчетава максимум три цвята, при това единият от тях да бъде неутрален, като не прекалявате с тъмните тонове.

Най-добрият съвет е да обърнете внимание на модните тенденции в мъжките костюми и да се съобразите с тях, като може да се обърнете за съвет към продавач-консултанта в магазина, но не и към мама и татко. Ако носите ризата си в панталона, трябва задължително да имате и колан, но трябва да сте наясно, че голямата тока е само за дънки.

Също така обувките с плоска или с дебела подметка може да са подходящи за всекидневието, но не и за официални случаи.Инвестицията в хубав мъжки костюм си заслужава, защото не правите подобни покупки всеки ден, а добрите качествени костюми струват малко повече.

Качествените костюми прилягат перфектно по тялога, много по-удобни са и запазват много по-дълго време формата си. Затова при определяне на бюджета си задайте въпроса “колко струва вашия имидж“ пред обществото.